Turkmenabat, Turkmenistan – 23.7.14

For bilder se facebook siden vår

I dag går ferden videre i retning av grenseovergangen til Usbekistan.  Vi har valgt å stoppe i Turkmenabat som ikke ligger så langt fra grenseovergangen.  Merv var en ganske steril by. Store avenyer, helt nye marmor og gullbelagte store bygg, store parker og sportsanlegg. Men veldig lite folk ute i gatene – på en måte som et utstillingsvindu til omverdenen.  Byen står hvertfall ikke i stil til veistandarden.

Det er veldig mye politi ute – nesten i hvert gatekryss inne i byene og ute på landeveien.  Plutselig ute i ødemarken kan det dukke opp en politimann fra intet – som regel utplassert et sted for dagen uten bil.

Vi har på turen blitt stoppet kun en gang – og det var på innkjøringen til Turkmenabat.  Politimannen sjekket passene men var mer interessert i å prate med oss og vise frem gull tennene sine.

Turen til Turkmenabat er litt ensformig med lange flate strekninger og mye ørken.  Vi stoppet halvveis på en liten kafe, pratet med eieren og kona før vi kjørte videre. Underveis stoppet vi ved en gruppe kameler som vandret langs veien og slo av en prat – kamelspråket var nesten umulig å forstå men de deltok mer enn gjerne på bilder.  Vi har med oss termometer og det målte utendørs 52 grader.

Turkmenabat er en mer inkluderende by, fremdeles store avenyer og flotte bygg men også boligblokker så det ble en mer levende by.  Det gikk greit å finne et hotell – vi var fremme ved fem tiden på ettermiddagen.  Det ble is og øl, før vi spiste middag på en russisk restaurant med live musikk og diskotek i restauranten på russisk vis.

Det ble en hyggelig avslutning i Turkmenistan og i morgen reiser vi over til Usbekistan.

Les mer om arrestasjonen i Turkmenistan i neste innlegg

Om oddruud

I have a Master of Management and Executive MBA. Main work is related to strategy, management, offshoring, entreprenurship and innovation. Other main interests are family, photography, IT, gadgets, mountain biking and the Harley-Davidson community
Dette innlegget ble publisert i Ikke kategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s