Tusen takk….

Som en avslutning på prosjektet vil vi få takke alle som har bidratt til at ambulansen kom frem til sykehuset i Muminobod.

 Tusen takk til alle som møtte opp på kick-off´en dagen før avreise og ga oss en hyggelig og motiverende start på den lange reisen. Tusen takk til Kristin Trintrud som hadde skrevet en flott sang om gutta som skulle på tur.

 Tusen takk til alle firmaer og organisasjoner som har bidratt med utstyr, penger og annen støtte.

 Tusen takk til alle enkeltpersoner som har bidratt ved å bruke sms-tjenesten, Paypal eller ved å overføre penger til prosjektets konto. Og som har støttet oss underveis ved å lese bloggen vår på facebook og hjemmesiden og gitt oss «likes». Det har vært utrolig motiverende på en lang reise å vite at så mange har støttet oss og fulgt oss.

 Tusen takk til familiene som har støttet oss i to hektiske år – fra planleggingen startet til vi returnerte hjem fra Tadsjikistan med fly. Prosjektplanleggingen har vært omfattende for å få alt til å klaffe og det har vi måttet gjøre ved siden av full jobb og andre hobbyer. Til tider har dette gått utover verdifull tid med familiene så tusen takk for tålmodigheten.

 Tusen takk til alle de flotte, hjelpsomme og vennlige menneskene vi traff underveis uavhengig av religion og bakgrunn. Mange ga oss hjelp og ga ofte av det lille de hadde selv.

 Tusen takk til Naimdjon Takhirov som ga oss råd før avreise fra Oslo om veivalg fra Usbekistan til Tadsjikistan. Og som satte oss i kontakt med sin familie i Khujand.

 Tusen takk til Gunnar Somby som delte leiligheten sin med oss i Sofia mens vi var der. Og som hjalp oss med sine gode kontakter å få time til service for Ambus dagen vi ankom. Dagen før hadde det vært et ekstraordinært haglevær i Sofia. Mange biler hadde fått vinduene knust og fått store bulker i tak og panser noe som medførte at det var fullt og tilnærmet umulig å få verkstedplass. Takket være Gunnars kontakter fikk vi VIP-behandling og bilen ble ferdig dagen etter. Og sist men ikke minst en hyggelig middag før vi dagen etter satte kursen videre.

 Tusen takk til Dragan Markovic som gjorde sitt ytterste for at vi skulle få innreise til Serbia. Til tross for alle anstrengelser fikk vi ikke innreisetillatelse og måtte velge en annen rute (plan B).

 Tusen takk til alle iranere vi traff og som tok i mot oss som gjester. «Welcome to our country – you are my guest – you do not have to pay». Dette gjaldt blant annet på bomstasjoner og restauranter.

 Tusen takk til Leila Kakaei som tok oss i mot i Teheran og som inviterte oss på en hyggelig middag og ga oss spiselige gaver vi kunne ha på den videre reisen. PS. Den kjeksen vi fikk av deg var supergod…   Den vil vi ha mer av…..

 Tusen takk til Farhad Passandyar i Chalous som inviterte oss inn i sitt hus for å møte hans familie og serverte oss forfriskninger i varmen.

 Tusen takk til Nasimjon Tohirov, hans kone, hans barn samt hans mor og far og svigerfar. Takk for at dere stilte huset til disposisjon i Khujand mens vi ventet på tollbehandling av ambulansen. Takk for at dere behandlet oss som en del av familien. Takk for all god mat og drikke. Takk til deg Nasimjon og din far for all innsats dere gjorde for å hjelpe oss på grensen og tollstasjonen. Takk til din svigerfar for at han betalte maten for oss og ordnet VIP plassering på stranden i forbindelse med feiringen av id. Våre varme tanker går til deg og din familie.

Tusen takk til Murodillo Latifov som hjalp oss med en kjempefin leilighet i sentrum av Dushanbe, tok oss med på middag ved ankomst og dagen før avreise, samt ga oss mye god informasjon om Dushanbe og omgivelsene rundt.

 Tusen takk til Fayoz Rizvonov fra GoHelp som bidro til det praktiske slik at ambulansen ble levert sykehuset.

 Tusen takk til ordføreren og den lokale helseministeren i Muminobod samt sykehusdirektøren som tok oss så godt i mot og tok oss med på en super lunsj med nasjonale retter som varte i over fire timer.

 Tusen takk til Ambus for et trivelig, sikkert og nesten 100% driftssikkert reisefølge. Med din stayer-evne, gode motor, fjærer og klima anlegg ble det en trygg og opplevelsesrik tur. Og kjære Ambus – beklager den lille bulken vi påførte deg når vi rygget på en stolpe i Budapest – og ripen du fikk på høyre side da en drosje kjørte inn i oss i Armenia – og den bulken du fikk i bakluka da en bil kjørte inn i deg bakfra i Mashhad.

 Tusen takk til alle soldater, offiserer, tollere og grensevakter som slapp oss gjennom med alt utstyret vi hadde med – riktignok med mange timers diskusjon – uten å betale hverken toll eller andre avgifter. Utstyret hadde en verdi på over 300.000 kroner – noe dere heldigvis ikke visste. Det var som en offiser sa når vi forlot Usbekistan: «how on earth have you managed to get through so many borders without any papers or declaration forms». Mon tro om eksempelvis en russer hadde fått lov å kjøre gjennom Norge med en bil fullpakket av utstyr uten tollpapirer på utstyret eller pakklister.

 Vi er svært stolte over at dere alle har stilt opp for oss og bidratt til at en norsk ambulanse redder liv i et av verdens fattigste land.

 Med hilsen fra Ambus sine to praktiske hjelpere som er svært takknemlige over å ha kunnet gjennomføre prosjektet med deres hjelp, Morten Ringstad og Odd Ruud.

firmaer

Om oddruud

I have a Master of Management and Executive MBA. Main work is related to strategy, management, offshoring, entreprenurship and innovation. Other main interests are family, photography, IT, gadgets, mountain biking and the Harley-Davidson community
Dette innlegget ble publisert i Ikke kategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s