Hopa, Tyrkia

image image image

I dag har vi kjørt kystlinjen Nord-Tyrkia fra Samsun østover mot grensen Georgia. Nå er vi i Hopa i Tyrkia ikke så langt fra grensen. Dette var også en transport etappe. En kort stopp for et bad i Svartehavet, lunsj (tyrkisk pizza denne gangen – kebab har vi spist nok av i Tyrkia) og så fremme på hotellet. Grei standard. 300 kroner for et dobbelt rom som vi som vanlig deler. Så 150 per pers med frokost og sikker parkering av ambulansen er ikke så verst.

Så har vi bestemt oss for å kalle ambulansen for AMBUS- etter tips fra Ludvig 2 år som ser på Vennebyen. Så nå er vi tre på tur; Ambus, Morten og Odd.

En ting som kan bli spennende er å kjøre ut av Tyrkia i morgen. Vi har kjørt på noen flotte motorveier. Der har det fungert som i bomringen i Oslo at du blir tatt bilde av i stasjoner når man kjører inn på motorveien. Så har det vært slik at når vi har kjørt ut har vi blitt tatt bilde av igjen. Det vi synes har vært litt merkelig er at når vi har kjørt ut har det gått sirener og masse lys har blinket rødt. Ja ja har vi tenkt – det er vel fordi vi kjører en slik fin ambulanse med det velklingende navn Ambus.

Men så har vi hørt i ettertid at for å kunne kjøre inn på motorveier i Tyrkia må det kjøpes et elektronisk oblat som leses av i disse stasjonene. De må også forhåndsfylles med penger. Har man ikke oblat eller penger nok på oblatet blir det tatt bilder av skiltene. Forffra gjør ikke noe for det skiltet synes ikke pga. alle lysene og sirenen som er montert på fangeren. Men de tar også bilde av skiltet bak. Dumt for oss. For alle utenlandske biler som det er tatt bilde av blir reg.nr. registrert i en database. Denne databasen gjør grensekontrollen oppslag i når man kjører ut av Tyrkia. Og finner de reg.nr. i databasen – ja da vanker det bot. Godt at Morten skal kjøre første etappe i morgen så skal jeg late som jeg driver med noe annet, mer viktige ting.

Ellers har vi møtt flere hyggelige tyrkiske » kollegaer» på veien. De har vinket til oss, satt på blålys for å hilse og ved lyskryss har vi utvekslet bransjeerfaringer.

 

Om oddruud

I have a Master of Management and Executive MBA. Main work is related to strategy, management, offshoring, entreprenurship and innovation. Other main interests are family, photography, IT, gadgets, mountain biking and the Harley-Davidson community
Dette innlegget ble publisert i Ikke kategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s